Martin Logan Motion Series

Compromisloze engineering

Wat maakt de Motion Series zo fijn om naar te luisteren? Het toegewijde interne engineering- en ontwerpteam van Martin Logan begon met de toepassing en verfijnen van de meest geavanceerde, compacte technologieën en deze te combineren met innovatieve engineering en bewezen kastconstructietechnieken. Het resultaat is een emotioneel aanstekelijk geluid dat rivaliseert (en meestal overtreft) met traditionele luidsprekers van vergelijkbare grootte en prijs. Onze 'geen compromis'-filosofie geeft de nieuwe “i” generatie Motion Series een uniek geluid dat u nergens anders vindt.

Geluid geïnspireerd door elektrostatische luidsprekers

Het succes van de Motion-serie wordt direct toegeschreven aan de nauwe relatie met de legendarische ultra-high-end elektrostatische luidsprekers van Martin Logan. De wens om dat prestatieniveau te vertalen naar een meer traditionele luidspreker tegen een meer betaalbare prijs, dreef de aanvankelijke ontwerpvereisten die de Motion-serie creëerden.

Folded Motion® Tweeters

De kenmerkende Folded Motion-tweeter van Martin Logan maakt gebruik van een diafragma met extreem lage massa dat lucht als het ware “voort knijpt", waardoor aanzienlijk minder excursie vereist is dan de typische 1-inch dome-tweeter. Het gevouwen ontwerp zorgt voor een veel groter oppervlak (vergeleken met dat van een gewone dome-tweeter van 1 inch), nauw gecontroleerde dispersie eigenschappen en nagenoeg verwaarloosbare lage vervorming. Het is een wonder van audio-engineering dat veel van de hoogfrequente details en snelheid van een groot, dynamisch elektrostatisch paneel in een kleiner formaat kan leveren. De grotere Folded Motion XT-tweeters, die met deze geavanceerde dunne-film transducertechnologie zijn toegerust, gaan nog verder, met een 40% groter stralend oppervlak en een 80- bij 30 graden gecontroleerde dispersie. Deze tweak verhoogt de hoorbare bandbreedte zonder details op te offeren en minimaliseert vervorming tot een ongekend laag niveau, terwijl de efficiëntie en de reeds supersnelle responstijd van de tweeter worden verhoogd. Het resultaat - superieur realisme en alarmerende specificiteit is gehoormatig verbazingwekkend, en alleen door Martin Logan.

Motion 40i staande luidsprekers

Het geheim van de uitstekende prestaties van Motion 40i ligt in de gevouwen Motion® tweeter, de 5,5-inch aluminium conus midrange-driver, dubbele 6,5-inch aluminium conuswoofers met een achterwaarts stralende baspoort en een eigen Vojtko cross-over-netwerk. Dit dubbele wooferontwerp produceert levendige, nauwkeurige diepe basprestaties. Motion 40i levert de klassieke, brede soundstage van de Motion-serie uit een nieuw ontworpen behuizing, verbeterd door de minutieuze modificaties, waaronder het conus stabiliserende stofkapontwerp, de stijve motorophanging en de laag gemonteerde woofers om een akoestisch schadelijk fenomeen dat bekend staat als vloerreflectie te verminderen. De behuizing van de luidspreker heeft een versterkt frontpaneel en een stoffen grill. Verkrijgbaar in drie stijlvolle afwerkingen: hoogglans zwart, mat wit en rood walnoot.

Motion 20i Floorstanding Speakers

Motion 20i vloerstaande luidsprekers

Een compacte vloer staande luidspreker met allesbehalve kleine prestaties tekent de nieuwe Motion 20i die over een Folded Motion® tweeter beschikt, alsook dubbele 5,5 inch aluminium conuswoofers met een achterwaarts stralende baspoort en een gepatenteerd Vojtko cross-over netwerk. Motion 20i levert de klassieke, brede soundstage van de Motion-serie uit een nieuw ontworpen behuizing, verbeterd door minutieuze modificaties, waaronder het conus stabiliserende stofkapontwerp, stijve motorophanging en laag gemonteerde woofers om een akoestisch schadelijk fenomeen dat bekend staat als vloerreflectie te verminderen. De behuizing van de luidspreker heeft een versterkt frontpaneel en een stoffen grill. Verkrijgbaar in drie stijlvolle afwerkingen: glanzend zwart, mat wit en rood walnoot.

Motion 15i boekenplankluidsprekers

De hoogwaardige Motion 15i boekenplankluidspreker is voorzien van een Folded Motion® tweeter, een 5,25-inch aluminium conuswoofer met een achterwaartse baspoort en een gepatenteerd Vojtko cross-over netwerk om verfijnd geluid te leveren met verbluffend dynamisch bereik en adembenemende helderheid. Motion 15i levert de klassieke, brede soundstage van de Motion-serie uit een nieuw ontworpen behuizing die verbeterd is door minutieuze modificaties, waaronder het conus stabiliserende stofkapontwerp en de stijve motorophanging. De luidsprekerkast heeft een versterkt schot en een stoffen rooster. Verkrijgbaar in drie stijlvolle afwerkingen: glanzend zwart, mat wit en rode walnoot.